Pokud je vaše hladina glukózy v krvi neustále vysoká a hledáte účinné recepty pro diabetiky na její optimalizaci, pak jste na správném místě
Recepty na snížení glykémie jsou však pouze špička ledovce toho, co se v tomto článku dozvíte
Ještě předtím, než vám ukážu některé z chutných a skvělých receptů pro účely cukrovky, chci abyste věděli, že příčinou vysoké hladiny glukózy v krvi není pouze strava, která obsahuje cukr.
Pokud by pouze cukr způsoboval vysokou glykémii, pak by platilo, že je výhodnější jíst slaninu než ovoce, protože ovoce obsahuje „cukr“.
Z toho důvodu chci, abyste věnovali chvíli čas tomuto článku a pochopili, v čem spočívá celý problém.

Vysoká hladina glukózy v krvi je výsledkem dlouhodobě špatného výběru stravy a nadměrného příjmu kalorií

Vaše intolerance na cukry je pravděpodobně ve vážně špatném stavu a tento stav jste si vybudovali lety nevhodným stravováním, které oslabilo schopnost těla vypořádat se s vysokým přísunem cukru, tuku a jiných toxinů, které se často nacházejí ve stravě, kterou pravděpodobně jíte.
Možná si říkáte, že léky vaše problémy vyřeší, ale sami asi dobře víte, že pokud by léky měly řešit příčinu cukrovky, byli byste už dávno vyléčený.
Bohužel, léky vám pomohou zmírnit příznaky a snad i optimalizovat glukózu v krvi, ale přestanete je brát a problém se vám vrátí zpět. Je to z důvodu, že léky neřeší jádro problému, ale pouze vás udržují na živu, abyste je kupovali donekonečna – jak se říká, vyléčený pacient není žádný zákazník.
Proto je třeba, abyste svou pozornost primárně zaměřili na jádro problému, kterým je stravování, a nejen že se vám vaše tělo odvděčí, ale ušetříte ještě nemalé peníze za léky, které mimo jiné mají často na obalu velkým písmem vyznačený jeden příznivý efekt a na druhé straně 20 vedlejších účinků malým písmem, na které člověk potřebuje často lupu, aby je vůbec přečetl.
Pokud budete pokračovat ve stravování jako dosud, nikdy vaše glykémie nebude v normě
Bohužel je to tak.
Pravděpodobně jste se dostali do začarovaného kruhu a myslíte si, že cesta z něj je náročná a stála by vás příliš námahy. Je to však úplně naopak, protože zdravé stravování při cukrovce je ve skutečnosti velmi jednoduché, a dokonce finančně nenáročné.
Důležité je si však uvědomit, co to „zdravé“ a „nezdravé“ stravování znamená a proč se nemůžete z tohoto začarovaného kruhu dostat.
5 důvodů, proč máte neustále zvýšenou glykémii

1. Jíte velké množství masových výrobků
Nechci vám motat med kolem úst, a proto vám řeknu pravdu. Spojitost mezi pojídáním masa a cukrovkou je větší, než byste čekali a hned se dozvíte i proč.
Odmyslím nyní skutečnost, že maso překyseluje organismus a zvyšuje riziko vzniku rakoviny žaludku a zaměřím se konkrétně na vliv mezi pojídáním masa a vznikem cukrovky (odpusťte pár odborných výrazů).
Velký obsah Hematického železa
Hematické železo je ve zkratce druh železa s velkou absorpcí. I když je železo důležitým stopovým prvkem pro správný přenos kyslíku a na tvorbu červených krvinek, jeho nadbytek způsobuje poškození tkáně včetně pankreatických beta buněk, které produkují inzulín.
Pravidelná konzumace masa má tedy negativní vliv na funkčnost pankreatických buněk a tím také na sekreci inzulínu, jehož nedostatečná sekrece způsobí, že místo toho, aby se glukóza dostala do buněk, zůstane v krvi, a to logicky vyústí do vysoké glykémie.
Velký obsah aminů
Aminy, které se ve velkém množství nacházejí hlavně v zpracovaném mase jako jsou například salám, slanina, párky a mnoha jiných masových výrobcích následně reagují s dusitany a vytvářejí vysoce toxické chemikálie nazývané nitrosaminy, které poškozují DNA, slinivku, způsobují inzulínovou rezistenci a mohou vést také ke vzniku Alzheimerovy choroby.

2. Jíte málo zeleniny a ovoce
Doporučení jíst ovoce a zeleninu už může znít jako klišé, ale každopádně je to jedno z nejlepších stravovacích doporučení, jak snížit riziko vzniku cukrovky nebo zlepšit váš zdravotní stav v případě, že již toto onemocnění máte. Jeden z důvodů, proč jsou zelenina a ovoce při cukrovce účinné je obsah antioxidantů a vitamínu C.
Antioxidanty pomáhají v boji proti oxidačnímu stresu, který vede k zánětu cév a poškozuje buňky a narušuje celý proces glukózy vstoupit do buněk, což způsobuje vysokou glykémii.
Jak jsem již zmínil výše, vznik nitrosaminů je pro tělo vysoce toxický, a právě Vitamin C blokuje reakci při které dochází ke změně aminů na nitrosaminy a tím Vás ochrání před jeho negativními účinky, mezi které patří i špatná citlivost buněk na inzulín.

3. Váš denní příjem kalorií je dlouhodobě příliš vysoký
Obecně platí, že čím má člověk větší nadváhu, tím náchylnější je přibírat další tuk a jeho odolnost vůči přibývání na váze se zhoršuje. Pokud jíte potraviny s nízkým obsahem vlákniny, tak můžete mít pocit neustálého hladu, a to vás nutí jíst další a další potraviny, které často obsahují vysokou energickou hodnotu.
Jednoduchý trik, který můžete ihned zavést do praxe je jedení více zeleniny, ovoce, potravin s velkým množstvím vlákniny a pít více vody. Tato kombinace způsobí, že se budete cítit sytý i přesto, že jste přijali relativně málo kalorií, čímž radikálně omezíte ukládání tuku, který způsobuje v těle zánětlivé procesy, oxidační stres a narušuje celý proces glukózy vstoupit do buněk.

4. Ve vaší slinivce a játrech je velké množství tuku
Ztučnění jater patří mezi časté problémy diabetu 2. typu. Vysoký příjem kalorií, nesprávná strava a špatná využitelnost glukózy na energii způsobují, že část energie přijaté ve stravě si tělo uloží ve formě tuku nejen na místech jako jsou stehna, boky a další viditelná místa, ale postupně se tento tuk naakumuluje i kolem orgánů, jako jsou právě játra, ale také slinivka, cévy a mnohé další orgány.
Ve skutečnosti až 85 % diabetiků 2. typu má ztučněná játra a tento tuk je častou příčinou inzulinové rezistence.
Pozor!
Cukrovku 2. typu můžete dostat i v případě, že máte dobré BMI, a tedy vizuálně máte štíhlé tělo. Častou příčinou vzniku cukrovky 2. typu je právě viscerální tuk nacházející se kolem slinivky a jater, který se ve Vás může nacházet, a přitom nemusíte mít ani nadváhu!

5. Spoléháte se jen na léky a inzulinové jehly
Správné léky vám opravdu mohou pomoci lépe zvládat cukrovku a dávky inzulínu jsou často nezbytné zejména při cukrovce 1. typu. Problém nastává v případě, že celá vaše „léčba“ je POUZE a JEN o lécích a píchání si inzulinu.
Léčbu jsem dal schválně do uvozovek, protože bez správné stravy NIKDY nevyléčíte příčinu inzulinové rezistence a vysoké glukózy v krvi.
Měli byste se proto snažit získat vzdělání o správném stravování při cukrovce, abyste postupně mohli léky a inzulín úplně vysadit.
A právě v tom Vám rád pomohu.
Je mi potěšením Vás informovat o knize Dia receptů pro zdravou glykémii
V knize se dozvíte detailní informace o stravě, její účincích na cukrovku a naučíte se vše potřebné k tomu, abyste mohli cukrovku 2. typu hravě zvládnout.
Po přečtení této knihy budete mít ucelený přehled o tom, jak byste se měli stravovat na to, aby byla vaše glykémie v normě.
V knize vás čeká plno skvělých receptů pro diabetiky, které jsou jednoduché a finančně nenáročné, takže je budete moci ihned zavést do praxe.
… a nejen to
Díky 28dennímu stravovacímu harmonogramu se sami přesvědčíte, že stravování při cukrovce může být zábava a žádné trápení kvůli úzkému výběru potravin.
Kniha Dia receptů je velmi stručná, výstižná, jemně odborná a bez dlouhých zbytečných vět, které byste se mohli dočíst kdekoliv na internetu.

Pokud upřednostňujete zaslat knihu Dia receptů na adresu:
Pokud upřednostňujete e-knihu Dia receptů ve formátu PDF:
Kniha Dia receptů pro zdravou glykémii je rozdělena do 6 sekcí

Sekce 1. Účinné potraviny pro diabetiky a jejich vliv na cukrovku
Kniha receptů není ani zdaleka pouze o receptech. Především je třeba, abyste se naučili sami orientovat ve stravě pro diabetiky, a proto v ní najdete detailní popis několika potravin, které postačí k pochopení toho, jak se při cukrovce 2. typu zdravě a bez problémů stravovat.
Tyto potraviny je možné koupit v každém obchodě a na základě výzkumů:
… a posilují imunitní systém, čímž pomáhají chránit beta buňky pankreatu před poškozením zánětlivými reakcemi.

SEKCE 2. NEBEZPEČNÉ LÁTKY V POTRAVINÁCH A JEJICH VLIV NA CUKROVKU
Ve druhé sekci se detailně dozvíte, jak ovlivňuje maso vznik a průběh cukrovky a také, které druhy mís jsou pro cukrovku nejškodlivější.
Některé druhy masa, o nichž se v knize dozvíte dokonce riziko vzniku cukrovky snižují a mají pro lidi s cukrovkou významné benefity.
Tyto informace vám pomohou utřídit si druhy masa podle toho, zda jsou pro cukrovku škodlivé nebo naopak užitečné, abyste sami věděli vybrat to správné pro účely cukrovky.
Dále se dozvíte o potravině, kterou pravděpodobně jíte i několikrát týdně a od určitého množství zvyšuje riziko vzniku cukrovky 2. typu až o 78 %. Tuto potravinu je však jednoduché zaměnit za téměř stejnou, díky které se Vám podaří mnohem lépe udržovat glukózu v krvi na optimální hladině.

Sekce 3. Jak zlepšit inzulínovou citlivost
Kromě samotné stravy je mnoho dalších způsobů, které příznivě ovlivňují inzulínovou citlivost. Některé ze způsobů zlepšení inzulinové citlivosti jsou například pravidelný pohyb, snížení hladiny stresového hormonu nebo samotný spánek, jehož nedostatek vede nejen k samotné únavě, ale také ke zhoršení inzulínové citlivosti.
Dočtete se také hlavní důvody, proč večer nemůžete usnout a praktické informace, jako díky 5 krokům urychlíte usínání a zlepšíte spánkový cyklus a všech 5 fází spánku NON-REM a REM, včetně nejhlubšího spánku.

SEKCE 4. RECEPTY PRO DIABETIKY
Recepty pro diabetiky jsou neodmyslitelnou částí této knihy a celkové léčby diabetu 2. typu. Tyto recepty jsem zhotovil na základě příznivých účinků jednotlivých potravin na cukrovku a zároveň tak, aby byly chutné, výživné, finančně nenáročné a abyste je mohli zařadit do vašeho každodenního života. V knize najdete recepty různého druhu pro všechny části dne, a to recepty vhodné pro:
SNÍDANĚ

PŘESNÍDÁVKA

OBĚD

SVAČINA

VEČEŘE

DEZERT

V této úžasné knize plné receptů najdete
SMOOTHIE RECEPTY

POMAZÁNKY

OVOCNÉ RECEPTY

PŘÍLOHY

TĚSTOVINOVÉ RECEPTY

SALÁTY

POLÉVKOVÉ RECEPTY

SPECIALITY

I takové recepty najdete v knize, kterou si zamilujete


Sekce 5. Stravovací pravidla
V předposlední sekcí Vám na ilustračních obrázcích ukážu praktické pomůcky, jak jednoduše určit základní nutriční hodnoty potravin, abyste se již dále nemuseli trápit s nejasností stravy, kterou jíte.
Také Vám prozradím, jak si takové pomůcky můžete sestavit sami a mít tak přehled o jednotlivých živinách ve stravě.
Dále Vám na praktických obrázcích ukážu princip dělení stravy podle důležitosti jejího zastoupení v stravovacím harmonogramu pro diabetiky, abyste měli také vizuální představu o tom, z čeho by se měla skládat vaše strava.
V neposlední řadě si určíme kalorický příjem, abyste mohli s radostí začít Váš 28denní stravovací plán.

Sekce 6. 28denní diabetická dieta
V závěrečné sekcí si shrneme vše z předešlých kapitol a ukážu Vám přehlednou 28denní dietu, která je zaměřená pro účely optimalizace vysoké glykémie.
Její jádro je tvořeno z potravin, o kterých se dozvíte v sekcí 1., ale také z dalších potravin určených pro potřeby regulace inzulínové rezistence a vysoké glykémie.
Výhodou tohoto plánu je i jeho flexibilita zaměnitelnosti potravin což znamená, že se nebudete muset striktně držet uvedených jídel a sami si budete moci vybrat potraviny na jaké máte zrovna chuť v souladu s pravidly stravování pro účely cukrovky.
Samozřejmostí je i kalorický výpis pro každý den této 28denní diety, podle níž se budete moci s lehkostí stravovat a to bez sebezapření či silné vůle.
Jen diabetický stravovací plán, o kterém se dočtete v této knize je srovnatelný se stravovacími plány, za které si „odborníci“ účtují 2000 Kč.
Oprava: Jedna nejmenovaná firma dokonce 3750 Kč, podle toho, co jsem jen tak náhodou našel. Chci Vás tohoto vážně ušetřit.
Upřímně nevím, kdo si to už jen může dovolit a za takovou cenu bych sám požadoval, aby mi k tomu programu koupili i ledničku s potravinami a osobním kuchařem.
Vy však tento plán a nesčetně více dostanete v jedné praktické knize pro diabetiky, která Vás nebude stát ani zlomek této ceny.
Řekli o této knize
Lidé, kteří udělali první krok ke zlepšení svého zdraví








To, že je zdravé stravování finančně náročné je mýtus
Samozřejmě, pokud je někdo kulturista, tak musí jíst velké množství speciální stravy, doplňků výživy a někdy i steroidů, což jde vážně do nákladů.
… ale cukrovka?
Budete sami překvapen, že stravování u diabetu 2. typu Vás vyjde maximálně tak jako dosud. (Za předpokladu že nejíte 1 nezdravé jídlo denně.)
Přesvědčte se sami o tom, že cukrovku 2. typu lze hravě zvládnout a to až na 30 dní s možností vrácení plné částky

Jsem si jist, že díky knize receptů pro diabetiky zlepšíte Vaši celkovou glykémii, zlepšíte inzulínovou citlivost a uděláte si kompletní názor o tom, jak byste se při cukrovce 2. typu měli stravovat tak, aby se zlepšil váš celkový zdravotní stav.
I přesto, že za touto knihou stojí cca 4,5 měsíců práce a množství investovaných financí (a je to na české poměry vážně docela dost), respektuji Vaše individuální hodnoty a očekávání, a proto Vám poskytuji možnost knihu si zakoupit, přečíst a do 30 dní vrátit, čímž se Vám vrátí i vámi investovaná částka do této výjimečné knihy. Vím, že tímto riskuji hodně, ale chci, abyste měli maximální jistotu, a aby tato kniha pomohla co nejvíce lidem.
Kniha Dia receptů pro zdravou glykémii
kompletní informace pro optimální hladinu glukózy v krvi
Vzdělání, které nabudete díky této knize Vám zlepší nejen vaše zdraví, ale už se nebudete muset nadále zamýšlet nad otázkami týkající se stravy pro účely cukrovky 2. typu a stanete se sami sobě léčitelem tohoto vážného, ale zvládnutelného onemocnění.
Knihu Dia receptů si můžete nechat poslat na Vaši adresu za konečnou částku 495 Kč nebo v případě, že upřednostňujete okamžitý přístup k receptem a všem benefitům, můžete si ji zakoupit i ve formátu PDF za extrémně nízkou cenu pouze 307 Kč!

Pokud upřednostňujete zaslat knihu Dia receptů na adresu:
Pokud upřednostňujete e-knihu Dia receptů ve formátu PDF